Hvordan markedsføre på Instagram

I dette blogginnlegget skal jeg se på hvordan du kan markedsføre deg på Instagram. Sosiale medier har stadig fått en større rolle i kommunikasjonen og markedsføringen. Alle seriøse aktører i dag er avhengig av markedsføring på sosiale medier, det er på sosiale medier mange henter nyheter og holder seg oppdatert. Men i dette innlegget skal jeg se på hvordan du kan bli en god markedsfører på Instagram?

Hvorfor velge Instagram som en plattform for å markedsføre?

Instagram er en plattform med ekstremt mange aktive brukere, noe som gjør at sjansene dine for å få bli sett er store. Dette er en plattform som gjør det enkelt for bedrifter, organisasjon og privatpersoner å markedsføre både tjenester og produkter. Man kan velge om vil gjøre dette for seg selv gratis, eller bli promotert av Instagram slik at innleggene vises oftere og til folk som ikke følger deg. Derfor er du avhengig av at du har en god profil som trekker til seg interesse.

Hvordan markedsføre på Instagram

Det finnes mange smarte og enkle måter å markedsføre på Instagram det er ingen fasit på dette. Selv om det ikke er noen fasit, skal jeg komme med noen eksempler på hva du kan gjøre. Disse enkle tingene kan bidra til at du får flere følgere, mer aktivitet siden, som forhåpentligvis skaper flere salg!

  • Lag en bedriftskonto: Ved å lage en bedriftskonto får du mange flere muligheter enn en privat konto til å lage annonser. Du vil kunne bruke Instagram sine analyseverktøy for å følge med på følgerne dine, lage direkte Instagram annonser uten å bruke Facebook annonseverktøy. Du har muligheten til å gi følgerne dine hurtigknapper i innleggene dine, hvor du kan tagge produkter, swipe up funksjonen på stories, henvise til nettbutikken og mye mer.
  • Emneknagg: Bruk Emneknagg på alt! Emneknagger er med på å gjøre innleggene mer synlige, hvis odet sommer er emnegnagget vil det dukke opp om noen søker på ordet sommer. Bruk derfor mange emneknagger for å øke sannsynligheten for å bli sett.
  • Stories: Dette er noe som har blitt ekstremt populært de siste årene. Det kan består av bilder, teks eller video. Disse innleggene er gjerne mindre formelle, disse handler mest om å vise karakter, tilstedeværelse eller humor. Disse storiene ligger i et kort tidsrom og det er derfor lavere terskel for å legge ut slike. Eksempler på stories kan være en video av produksjonen, den kan brukes til å annonsere nye produkter som kommer, eller andre nyheter.
  • Aktive innlegg: Å lege ut innlegg regelmessig, er viktig for å beholde følgerne sine. Dette er man helt nødt til for å vise tilstedeværelse og at du ønsker å kommunisere. Ved å ikke publisere jevnlig, vil du lett bli glemt av kundene og ikke bli prioritert av Instagram. Ved jevnlig posting av innlegg, vil folk ha lettere for å legge merke til bedriften enten bevist eller ubeist. Tilstedeværelse er ekstremt viktig, og kan være med på å gi deg selv et konkurransefortrinn.

Kilder

https://business.instagram.com/advertising-guide/getting-started?locale=nb_NO

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *