Hvordan bruke Instagram til å promotere bloggen?

I dette blogginnlegget skal jeg oversette et engelsk blogginnlegg, som jeg også skal forbedre. Ettersom vi er i gang med gruppeeksamen som omhandler å opprette vår egen nettbutikk og blogging, har vi måttet opprette kontoer på både Facebook og Instagram. Dette er store sosiale plattformer som flere merkevarer benytter seg av i deres markedsføringsstrategi når de skal nå ut til forbrukerne. Jeg kom over innlegget «Instagram for bloggers″ av Johannes Kanter, som jeg finner svært interessant – og veldig relevant både for bloggingen.

Det virker som om alle har en blogg nå for tiden.

Vi blir ofte fortalt historier om blogg rikdom og hvor enkelt det er å skaffe seg en grei inntekt på blogging. Vi skriver den vittige tittelen og gleder oss over hvordan vi vil oppnå suksess over natten. Vi vet tross alt at blogging er en gullgruve, og vi skal bli rike. Bortsett fra at i den virkelige verden er selv den rikeste gullgruven hardt arbeid.

Du må konsekvent fliser vekk på fjellet og jorda for å komme til gullet. Deretter må den finpusses og behandles før den blir eksternt nyttig. En stor klippe stein kan til slutt bare gi et lite gullkorn.

Det er det samme med blogging. For det første er det mye konkurranse der ute. Bare på WordPress er det over 18 millioner blogger.

Det betyr at bare å publisere bloggen ikke kommer til å garantere suksess. Selvfølgelig hjelper det å sikre fantastisk WordPress-hostingpakke sterkt underveis, da det garanterer hastighet og høy oppetid, men det er mer å lykkes enn det.

Du må gjøre litt mer arbeid enn det. I infografikken nedenfor har vi listet opp hvilke elementer et flott blogginnlegg skal ha.

Men å skrive innlegget er bare det første trinnet – du trenger også en markedsføringsstrategi.

Sosiale medier er en ekstremt effektiv måte å markedsføre bloggene dine på, med Instagram som et stadig mer populært alternativ. I dette innlegget vil vi se på å markedsføre bloggen din via Instagram.

Hvorfor Instagram?

Ikke gjør feilen ved å tenke at Instagram bare er et sted der vapide tenåringer deler uendelige selfies – det er det elementet i det, men det er mye mer enn det også. Fordi det er et slikt visuelt medium, er det en fin måte å markedsføre bloggen din på.

Og med over 1 milliard brukere hver måned, hvorav 500 millioner bruker appen daglig, har Instagram et stort potensial.

Start

Første ting først må du sette opp profilen din. For å gjøre dette må du først laste ned appen.

Bruk litt tid på å lage din biografi. Det er ikke her du legger livshistorien din, men snarere et raskt sammendrag av hvem du er, hva du gjør og hva du føler deg lidenskapelig om. Mange brukere gjør feilen ved å la dette være tomt.

Det er en veldig dårlig feil.

Jeg foreslår alltid at du bruker emoji så vel som de får folk oppmerksomhet. Og selvfølgelig ikke glem koblingen du kan legge til der. Så gjør biografien din god og skiller deg ut – fang folks oppmerksomhet og sørg for at de enkelt kan komme til bloggen din ved å klikke på lenken på profilen din.

Legg ut interessant innhold

Du vil bli fristet til å legge ut alt og alt.

Stor tabbe.

Det er bedre å holde innleggene dine relevante for bloggen din og sørge for at du lager innlegg av høy kvalitet. Så, i stedet for å legge ut seks semi-uskarpe bilder tatt på fly om dagen, ta deg tid til å sette opp et flott skudd.

Kreativitet og kvalitet teller mest her. Bruk kreative filtre, legg ut fantastiske bilder, og bruk litt tid på å gjøre innleggene dine som kunst.

Ta et skjermbilde

Ok, men hvordan hjelper kunstneriske innlegg faktisk med å få folk til bloggen din? De gjør det ikke direkte, men de fascinerer dine følgere. De overbeviser folk om at nettstedet ditt er verdt å følge.

Du kan deretter dra nytte av følgende ved å ta skjermbilder av det siste blogginnlegget ditt på telefonen og legge det ut på kontoen din. Sørg for at du finner et interessant område av bloggen for å markere og sørge for at du også har et flott bilde.

Pro tip her vil være å bruke enhetsmodeller som du kan legge inn skjermbildet av bloggen din. Hvis du aldri har jobbet med Photoshop-mock-ups, og dette virker for komplisert, kan du alltid ansette en frilanser fra fiverr.com og få dem til å gjøre dette for deg med .. du gjettet det $ 5.

Bildene dine burde være interessante nok til at folk leser bildeteksten. Skriv en god billedtekst for innlegget ditt. Oppsummere hva folk vil lære når de vil lese bloggen din, og sørg for å legge til noen relevante hashtags også.

Du kan forsegle avtalen ved å fortelle folk at de kan finne lenken til bloggen i biografien. Selvfølgelig, hvis du er over 10.000 følgere som markedsfører det i historiene dine med en sveipfunksjon, er det fantastisk.

Bli en leder og få folk med deg

En effektiv måte å få flere følgere på sosiale medier er å begynne å engasjere seg med dem på sidene deres. Finn innhold som utfyller innlegget ditt eller andre Instagrammers som har en lignende tilnærming til din. Følg dem – mange vil komme tilbake.

Når du ser relevante innlegg, kan du like dem og komme med nyttige kommentarer. Skreddersy kommentaren til selve bildet i stedet for bare å bruke en generisk kommentar som «Flott bilde.»

Ta også denne strategien utenfor Instagram, og begynn å lete etter bloggere å følge og hvis innlegg du også vil kommentere.

Vis hva som skjer bak fasaden

Vær en leder og en etterfølger

En effektiv måte å få flere følgere på sosiale medier er å begynne å engasjere seg med dem på sidene deres. Finn innhold som utfyller innlegget ditt eller andre Instagrammers som har en lignende tilnærming til din. Følg dem – mange vil komme tilbake.

Når du ser relevante innlegg, kan du like dem og komme med nyttige kommentarer. Skreddersy kommentaren til selve bildet i stedet for bare å bruke en generisk kommentar som «Flott bilde.»

Ta også denne strategien utenfor Instagram, og begynn å lete etter bloggere å følge og hvis innlegg du også vil kommentere.

Vis hva som skjer bak gardinen

Hvordan legger du opp til et skudd? Hvor skriver du bloggene dine? Å vise folk at du er en ekte person og hvordan du jobber, kan hjelpe dem å få mer kontakt med deg og gjøre deg mer relatert generelt.

La dem se at du også har en menneskelig side.

Prøv å bruke temaer

Velg et tema som er relevant for bloggen din, et som skiller bildene dine fra hverandre. Velg en bestemt stil eller et tema som er forskjellig fra det alle andre bruker, slik at du kan skille bloggens merkevare.

Finn ideer på Pinterest og se etter måter å virkelig skape en frisk og interessant tilnærming.

Bruk også videofunksjonen

Instagram lar deg legge ut en video av hva du vil. Fangsten? Det må være seksti sekunder eller mindre (med mindre du bruker IGTV som er et annet og lengre videoformat).

Tenk på videoer som korte engasjerende blogginnlegg. La folk få vite hva du handler om, og gi dem teasere om blogginnhold.

Oppmerksomhetsspennet er ekstremt lavt i disse dager, så du må virkelig fange folk med de første sekundene, ellers vil de fortsette å bla.

Tenk på dette som en trailer for blogginnlegget ditt eller Instagram-kontoen din. Du kan legge ut disse så ofte bare for å endre litt på ting og for å få folk mer interessert i deg. Fra slutten av 2020 har vi også Instagram-hjulalternativer, noe som er perfekt å lage morsommere korte videoer. Disse er perfekte for trailere og teasere.

Hvis du leter etter et medium som du faktisk kan bruke som en blogg eller kanskje gir et kapittel av blogginnlegget ditt i videoformat, så gå med IGTV.

Hvorfor ikke prøve forskjellige stiler av videoer og se hvilke som får de beste resultatene? Eller gi en rask opplæring som folk vil være interessert i?

Bruk videoer så mye du kan. Disse er mer personlige og kan hjelpe deg med å utvide kontoen din mye raskere.

Vær verdifull for dine følgere

Hvorfor følger dine følgere deg? Er det fordi de vil at du skal promotere deg selv hele tiden, eller fordi de får en slags verdi? Det kommer alltid til å være det siste, så sørg for at det er verdt det å følge deg.

Del noen gode tips, sitater, bilder osv. Som ikke har andre formål enn å være nyttige for dine følgere. Jo mer nyttig de finner innholdet, desto mer sannsynlig er det at de deler det, og jo flere følgere får du også.

Når det gjelder å bli en Instagram-sensasjon, må du legge ut innlegg med tankene dine hele tiden. Hva er de interessert i? Hva trenger de? Hvilke spørsmål trenger de å få svar på?

Vær en nyttig Instagrammer, og din tilhengerbase vil vokse raskt og organisk.

Konsistens

Alt er gøy og spill i begynnelsen. Du elsker ideen om å legge ut, og det er en slik nyhet. Når nyheten forsvinner, blir det imidlertid mer en jobb å poste. Hvis du er som mange mennesker, begynner du å slappe av – legge ut innimellom når trangen slår til.

Det første problemet med dette er at dine følgere begynner å miste interessen. Du kan miste følgere som et resultat. Det andre problemet med dette er at eventuelle nye potensielle følgere som snubler inn på kontoen din kanskje ikke føler at det er verdt å følge.

Før du legger ut ditt første innlegg på Instagram, kan du komme med en innleggsstrategi. Vil du legge ut innlegg daglig? Annenhver dag? Ukentlig? Det er bedre å legge ut oftere hvis du vil ha de beste resultatene.

Noen bloggere legger ut to eller flere ganger om dagen. Og selv om det er en god måte å oppnå suksess på, er det ikke bra hvis du ikke er konsistent med det. Det er bedre å legge ut annenhver dag som smurt enn å legge ut tre innlegg på en dag og ikke noe mer for uken.

Gjør deg selv en tjeneste og finn ut hvor ofte du realistisk vil være i stand til å poste. Vil du være i stand til å holde tritt med å poste daglig? Sett deg ned og planlegg hvilket innhold du vil legge ut. Gjør dette i det minste en uke i forveien.

Det kan ta litt tid å sitte og planlegge innholdet på denne måten, men det øker sjansene for at du kommer til å lage innleggene dine i tide når du skal. Å ha innholdet klart på forhånd betyr at når du kommer til å skynde deg for å overholde andre frister, vil du alltid ha tid til å fortsette med Instagram-innleggene dine.

Kilder

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *