#10 SOSIAL KOMMUNIKASJON OG BÆREKRAFT

Etter gjennomført eksamen i del 1 har vi nå startet på del 2, denne delen omhandler sosial kommunikasjon i bærekraftperspektiv. Foreleseren for denne delen er Cecilie Staude. Vi har allerede ved første smakebit fått kjenne på relevansen i forhold til den fremtidige jobbhverdagen. 

Staude viste oss kort hva vi skal igjennom de neste ukene, temaet for denne delen er grønt og bærekraft. Bærekraft er relevant i alle bransjer, alle som produserer noe har ansvaret for å drive ansvarlig forbruk og produksjon. Hvis alle tar i et tak og sørger for å kaste mindre ting og heller gjenbruke tingene, for å redusere utslipp av Co2. Bærekraft er mye mer enn bare miljø og utslipp. FN har lenge jobbet med å utvikle 17 bærekraftsmål som de har lagt en plan om å nå innen året 2030. Noen av målene handler om å utrydde sult og fattigdom, eller at vi skal ta mer vare på livene på jorden. Hvis vi skal klare å gjennomføre disse målene innen 10 år må alle bedrifter og individuelle mennesker bidra med alt som kan hjelpe å bedre klimaet og miljøet rundt oss. 

Bildet er hentet fra (https://estudie.no/barekraftig-utvikling/)

I forelesningen ble appen Tise brukt som et eksempel, grunnen til dette er fordi denne virksomheten er et godt eksempel på hvordan det er mulig å løse det bærekraftige problemet som mange bedrifter sliter med i dag. Virksomheten Tise baserer seg på å selge ting som er brukt gjennom sosiale medier. Det er flere eksempler på virksomheter som tenker på miljø og bærekraft, et av disse er Finn.no. Det er fort gjort å glemme, men finn sørger for at mindre kast og bruk samfunn ved at mange velger å kjøpe brukte gjenstander gjennom finn.

Finn er for alle

Finn treffer alle som har lyst til å tenke miljø, men også de som ikke syntes det er så farlig med nye produkter hvis de kan få det billig. Denne målgruppen baserer seg ikke bare på privatpersoner men også på bedrifter. Alle ulike bedrifter kan kjøpe og selge produkter på deres nettside eller app, dette er med på å sett finn.no inn i andre målgrupper som kan gi dem økonomisk vekst.

Ved hjelp av sosial medier og digitale plattformer har virksomheten bredt seg utover alles ører i Norge. Dette hjelper nettbutikken til å treffe de riktige målgruppene deres, fordi hver enkelt som lager seg en bruker hos finn.no kan like, lagre og kjøpe de produktene hvert enkelt menneske har behov for. Gjennom alle disse hjelpemidlene over internett starter kundereisen til en kunde. Kundereisen er en strategisk tilnærming for hver enkel prosess en kunde bruker tid på gjennom en hel kjøpsprosess. 

Konklusjon

Alle må ta i et tak for klimaet, mer gjenbruk er helt klart fremtiden. Derfor er det viktig å belyse befolkningen om at man må tenke annerledes når det kommer til kjøp og kast. Et produkt trenger ikke å byttes ut hver gang ofte kan en enkel reparasjon være løsningen, det er i hvert fall løsningen for miljøet.

Kilder

https://no.wikipedia.org/wiki/Finn.no#Finn_torget

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *