#9 REFLEKTERER OVER FØRSTE DEL AV EMNET

Jeg har nå gjennomført første del av undervisningsåret med Digital markedsføring. Faget har grunnet tingenes tilstand forgått over nett. Dette syntes jeg foreleser Arne Krokan har løst på en glimrende måte. Han har belyst temaer som teknologi, samfunn og organisasjoner på en inspirerende og lærerik måte.

Den første delen kom vi godt i gang med å opprette blogg, måle lesestatistikk på Google Analytics. Jeg har fått en innførelse av blant annet Marianne Hagelia hvordan jeg kan oppnå best mulig studieteknikk for å mestre fagene vi har, jeg har også fått innsyn i hvilke digitale plattformer som er relevante å ta med seg videre inn i arbeidslivet og fått vite mer om hvordan fremtiden vil se ut med tanke på ulik teknologi. Kort sagt, det har vært en veldig lærerik måned med mye informasjon om spennende temaer.

Sosiale medier
Vi fikk tidlig beskjed om at LinkedIn er roten til mye godt – hvert fall når det er snakk om din fremtidige arbeidsplass. Underveis i kurset har vi fått høre fra flere av våre forelesere om at vi MÅ ta i bruk denne plattformen. Jeg har bare den siste måneden fått knyttet meg flere kontakter, fått en bedre struktur på profilen min, vært mer aktiv og blitt mer engasjert i saker som kommer opp som har en knytning til digital markedsføring. Istedenfor å sjekke VG daglig etter nyheter, har jeg tatt meg selv i å sjekke ut oppdateringer som blir lagt ut på LinkedIn, fra forelesere, forskere eller bekjente som har mye kunnskapsrikt å dele – og interessante innlegg som man kan kjenne igjen etter å ha fått høre om det under forelesning. Jeg kommer til å bruke plattformen mer fremover og ser frem til å få en fullverdig profil som jeg kan vise frem til et videre mulig jobbintervju.

Det kompliserte samspillet
Noe Krokan har lagt vekt på ved starten av hver forelesning er en modell som han refererer til som «det kompliserte samspillet» som viser samspillet mellom teknologi, samfunn og organisasjon.

Vi lever i en verden der vi ser mer og mer av hva teknologien har å by på, og hva slags muligheter den kan gi for både prosesser innenfor organisasjoner, men også for utvikling innenfor samfunnet vårt. Krokan har fortalt og vist oss hva slags type teknologier vi vil kunne se mer av i fremtiden, og alle mulige løsninger den har når det kommer til å gjøre arbeidsprosesser enklere og forbedre samfunnet med dens kunstige intelligens. Etter at jeg valgte digital markedsføring som valgfag denne våren, hadde jeg en viss forståelse av hva som går under begrepet teknologi. Noe jeg ikke like fult var klar over er hvor mye teknologi vil ha å si for vår videre fremtid – at kunstig intelligens og VR kan brukes til mer enn plattformer for spill og moro, men også bli brukt i helsesektor og industriarbeid finner jeg kjempenyttig og interessant! Det blir spennende å se denne utviklingen teknologi kan ha å si for samfunnet vårt og hvordan ulike organisasjoner vil kunne ta i bruk dette inn i deres forretningsmodell.

Bloggen
Til slutt, men ikke minst – bloggen! Etter å ha kviet meg i starten for å skrive og dele innleggene mine på sosiale medier, ser jeg nå helheten og verdien av det. Etter å ha kunnet skrive om temaer som kunstig intelligens og nettverkseffekter, sitter jeg igjen med mer kunnskap enn om jeg måtte kun ha lest det i en bok. Det føles godt å ha kunnet skrevet fagrelaterte temaer og vise en forståelse av det med egne ord, i tillegg å ha fått bekreftende tilbakemeldinger fra forelesere, studentassistenter og medelever på at man har gjort noe bra. Bloggen har så absolutt fått meg til å bli en bedre student, samtidig som jeg har funnet interessen for å skrive og funnet en ny metode for å lære. Jeg ser frem til å videre kunne fordype meg mer i den digitale verdenen og ta fatt på oppgaver som relaterer seg til dette – for det er dette som er fremtiden og jeg gleder meg til å få ta en del av det.

Konklusjon

Dette faget har vært nytt og utfordrende, og jeg har virkelig lært masse nytt og spennende om teknologi og digitalisering i dagens samfunn. Jeg har også fått utfordret meg selv i å opprette og skrive en blogg, noe jeg syntes har vært en morsom måte å lære på og som jeg har trivdes veldig med. Alt i alt er jeg veldig fornøyd med å ha valgt digital markedsføring som valgfag og jeg gleder meg til fortsettelsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *