#1 student under koronakrisen

Helt siden mars 2020 har store deler av livene våre blitt snudd på hodet. Ting vi alltid har tatt som en selvfølge har nå blitt umulig å gjennomføre grunnet de strenge restriksjonene. Tiden vi nå er inne i er meget usikker, ingen vet riktig hvordan dette året vil bli. En ting kan vi si med sikkerhet og det er at korona har hatt en stor innvirkning på våre liv, noe som har resultert i mye ny lærdom på godt og vondt.

I begynnelsen av pandemien var mange redde for å bli permittert eller i verstefall miste jobben. For min del gjorde det jobbletingen noe vanskeligere. Få bedrifter hadde muligheten til å ansette flere folk grunnet stort fokus på kostnadsreduksjoner i en tid der omsetningene stupte for de fleste bedrifter.  Etter hvert som tiden gikk og ting normaliserte seg noe, erfarte jeg at det var lettere å komme til intervjuer.

Koranarestriksjonene har gjort det ulovlig å samles for mange personer på en gang. Dette har gjort det umulig for studenter å ha den samme type undervisningsform som før pandemien. Skolene har vært nødt til å flytte all undervisning til den digitale plattformen. For meg var dette en omstilling som tok noe tid, rutinene med å sitte å høre på en forleser gjennom en skjerm gjorde det vanskelig å holde konsentrasjonen oppe. Etter hvert ble det veldig naturlig, jeg har lært mye om hvordan jeg lærer best mulig ved digital undervisning.

Jeg merket fort at rutinen var en viktig faktor for å henge med på de digitale undervisningene. Søvnrutine er enda viktigere nå under nettundervisning siden det er fort gjort å falle litt av. Studiekameratene har vært en stor faktor til de gode rutinene, vi har møttes ofte over nett for å jobbe med fag og sørget for at alle henger med i denne annerledes perioden. I en tid med få sosiale sammenkomster har jeg satt pris på samarbeidene over nettet.

Selv oppi denne krevende situasjonen har det kommet noe positivt ut. Jeg vil si at jeg har blitt en mer strukturert student, ved at alle forelesningen har blitt tatt opp har gjort det enklere å finne frem til ting og ikke minst gjort det enda enklere å legge opp studiedagen selv.  

Jeg er en aktiv person som liker å spille innebandy, henge med venner og reise. Alt dette har nå blitt satt på vent. Dette rammer alle og det er en krevende tid, derfor har positivitet og evnen til å se fremover vært ekstremt viktig. Det er også viktig å vektlegge at vi står i en pandemi hvor vi har vært nødt til å bidra i den nasjonale dugnaden. Jeg håper og ser veldig frem til å kunne treffe andre og reise igjen. 

Totalt sett vil jeg si at koronakrisen har formet min studiehverdag på godt og vondt. Overgangen til digital undervisning tok litt tid, men har gått fint for min del. Jeg tenker mye på de som eventuelt har falt fra sin studieretning, langtidspermittert eller har mistet jobben sin. Usikkerheten vi lever med nå vil resultere med store konsekvenser for samfunnet i ettertid av krisen, ulike bransjer er hardt rammet og vi har ikke sett resultatet enda.

Jeg ser nå frem til et samfunn som kan fungere som normalt igjen, og gå tilbake den opprinnelige hverdagen. 

– Marius

3 kommentarer

  1. Interessant å lese, Marius. En fin start på bloggen! Jeg gleder meg til å følge med videre!

  2. Hei Marius

    Her er jeg enig med foreleser Marius! Dette er et fint første innlegg på bloggen din. Jeg liker godt at du både inkluderer positive og negative opplevelser rundt å være student under pandemien. Bra! Dessuten er det passende lengde på innlegget også.

    Til neste gang vil jeg utfordre deg til å bruke noen bilder for å løfte opp innlegget ytterligere 🙂 Prøv også å inkludere underoverskrifter for å strukturere teksten.

    Godt jobbet! Gleder meg til å lese mer 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *